Gert Fokker
Hoveniersbedrijf

Tips voor de tuin!

Bent u zelf een liefhebber van tuinieren en doet u het onderhoud aan uw tuin graag zelf. Dan volgen hier enkelen tips van de vakman voor de komende maanden:

Wat te doen in april

Onkruid

Ga alvast aan de slag met het verwijderen van onkruid, dit is nu aan het uitzaaien. Het wordt warmer buiten en is het onkruid is dan ook nu volop aan het groeien! Als je het nu weg haalt scheelt het een hoop werk in de zomermaanden.

Vogels

In mei leggen alle vogels een ei, en dat betekend dat je nu de nestkastjes schoon moet maken en ophangen. De vogels zijn druk bezig met de bezichtigen van hun nieuwe huisjes. Hang het nestkastje met de opening naar het noordoosten, hierdoor komt er geen wind en regen het huisje binnen waaien. Zorg er ook voor dat het huisje niet volop in de zon staat, dan wordt het te warm binnen en kunnen de jongen dood gaan. Hang ze op ongeveer 2 meter hoogte, 15 meter uit elkaar en zorg ook voor een vrije aanvliegroute.

Over Gert

Gert werkt al meer dan 20 jaar als hovenier, een mooie tuin afleveren is dan ook zijn passie. Uw wens is zijn uitdaging!

Gert Fokker

Gert Fokker Hoveniersbedrijf

Hessenweg 68
3835 PL Stoutenburg
info@gertfokker.nl