Gert Fokker
Hoveniersbedrijf

Tips voor de tuin!

Bent u zelf een liefhebber van tuinieren en doet u het onderhoud aan uw tuin graag zelf. Dan volgen hier enkelen tips van de vakman voor de komende maanden:

Wat te doen in januari

Plantenborders

Voor de plantenborders hebben we de volgende tips:

  • De grond van de plantenborders kan licht omgewerkt worden als het niet vriest. Dit brengt lucht in de bodem en zorgt voor een betere afwatering!
  • Laat de bladeren in je plantenborders liggen, dit zorgt ervoor dat de planten beter beschermd zijn tegen de winter. De bladeren verteren langzaam waardoor de planten in het voorjaar nieuwe voeding hebben!

Gazon onderhouden in de winter

Voor het onderhoudt van je gazon hebben wij een aantal tips samengesteld:

  • In het gazon groeien grasplantjes amper meer en heeft mos de kans om te groeien. Laat dit zo en behandel dit in het voorjaar!
  • Maai het gras niet meer als de temperatuur onder de 8 graden komt, het gras stopt dat met groeien. In het voorjaar begint het gras weer te groeien en kan je weer beginnen met gras maaien!
  • Als het gras bevroren is, loop dan niet over het gras heen. De grassprietjes zijn dan bevroren en als je er overheen loopt breken de grassprietjes waardoor de grasplantjes kapot gaan.

Over Gert

Gert werkt al meer dan 20 jaar als hovenier, een mooie tuin afleveren is dan ook zijn passie. Uw wens is zijn uitdaging!

Gert Fokker

Gert Fokker Hoveniersbedrijf

Hessenweg 68
3835 PL Stoutenburg
info@gertfokker.nl
website realisatie media.ceescoenen.nl